Új PC helyett hardvercsomag a Vistához

Vágólapra másolva!
A Samsung cég az év második felében olyan hardvercsomagot tervez piacra dobni, amelynek segítségével a felhasználók régebbi számítógépüket is képessé tehetik a következő generációs Windows, a Vista futtatására.
Vágólapra másolva!

A dél-koreai vállalat közleménye szerint az Egyesült Államokban az elmúlt három év során 37 millió darab olyan személyi számítógépet értékesítettek, amelynek processzora elég erős az új Windows futtatására. Ugyanakkor a régebbi típusok esetében lehetséges, hogy a kevés memória, esetleg a gyenge videokártya képez gátat a Vista futtatásának.

A gyártó ezért a Windows Vista megjelenésével párhuzamosan olyan egységcsomagban megvásárolható hardverkomponenseket fog piacra dobni, amelyeket a számítógépbe szerelve egy régebbi, ám megfelelő teljesítményű processzorral szerelt PC is képessé tehető az új Windows futtatására. Bár a Samsung nem közölt pontos részleteket a Vista-csomag paramétereiről, az feltehetően memóriamodult, illetve a Vista háromdimenziós effekteket is alkalmazó Aero kezelőfelületének megjelenítésére alkalmas grafikuskártyát fog tartalmazni.

A mintegy 250 dollárért, azaz ötvenezer forint körüli összegért boltokba kerülő upgrade-csomag a vállalat közlése szerint költséghatékony megoldást biztosít majd a Vistára való áttéréshez, egy új PC ugyanis három-négyszer ennyibe kerül.