USA: gondok a Motorola pengemobiljával

Vágólapra másolva!
Két amerikai mobilszolgáltató ideiglenesen leállította a Motorola nagy népszerűségnek örvendő Razr modelljének forgalmazását egy gyári hiba miatt.
Vágólapra másolva!

A Cingular Wireless és az amerikai T-Mobile március elején leállította a "pengevékony" Motoroloa-telefon, a Razr árusítását - adta hírül a BBC. A 2004-ben megjelentetett és azóta is töretlen népszerűségnek örvendő típus egyik év elején kiszállított szériája ugyanis gyári hibás. A kagyló formájú készülékek emiatt használhatatlanok, mivel a telefon a fedlapok szétnyitásakor megszakítja a hívást.

Az első vizsgálatok szerint a január közepe és február vége között a szolgáltatóknak kiszállított készülékeknél fordulhat elő a probléma, és egyelőre nem lehet tudni, hogy az Európába hozott készleteket érinti-e. A magyarországi márkaképviselet tájékoztatása szerint nálunk még nem jeleztek ilyen problémát a márkakereskedők.

A Motorola nem hívja vissza a már eladott szériát, az amerikai üzletek polcairól levett készleteket viszont átvizsgálják, hogy kiszűrjék a hibás példányokat. A cég reményei szerint legkésőbb március 17-e után újraindulhat a forgalmazás a tengerentúlon.