Komoly hardver az újabb mini-PC-ben

Vágólapra másolva!
Az AOpen cég mellett a tajvani Shuttle is bemutatja Hannoverben saját fejlesztésű mini-PC-jét, amely ugyan pár centivel testesebb az Apple Mac minijénél, de izmosabb hardvert tartalmaz.
Vágólapra másolva!

Néhány napja számoltunk be arról, hogy a CeBIT technológiai vásáron az Apple kompakt asztali számítógépéhez, a Mac minihez hasonló, konfigurációval rukkolt elő a tajvani Aopen cég. Ugyancsak Hannoverben mutatja be a nagyközönség számára hasonló kivitelű PC-jét a szintén tajvani székhelyű Shuttle Computer is.

Forrás: [origo]

Izmosabb, de nagyobb is a Mac mininél

Sajtóbeszámolók szerint a társaság X100-as típusjelzésű számítógépének méretei csak néhány centiméterrel múlják felül az Apple Mac minijét, ám a tajvani masinában elég komoly hardverkomponensek kapnak helyet. A gép lelkét az Apple-géphez hasonlóan az Intel két processzormagot tartalmazó, Core Duo lapkája képezik, de a tajvani modellbe gyorsabb, 1,8 gigahertzes típus kerül, emellett erősebb, játékok futtatására is alkalmas ATI grafikus kártyát tartalmaz, amely az alkalmazott megoldásnak köszönhetőekben akár a későbbiekben újabb típusra is cserélhető.

A kompakt méretekkel (21x30x5,3 cm) rendelkező mini-PC-t 512 megabájt gyors DDR2 memóriával szerelik, s nagy kapacitású, 250 gigabájtos merevlemez kerül. Emellett tálca nélküli DVD-író, és memóriakártya-olvasó, valamint vezeték nélküli és vezetékes hálózati adapterm továbbá két USB és egy FireWire port is helyet kap benne. A gyártó később fogja bejelenteni, hogy mikortól és mennyiért lehet majd megvenni az X100-as típust.