Hat gigabájt adat ütésálló minidobozban

Vágólapra másolva!
A Freecom ToughDrive mobil winchestere alig nagyobb egy gyufásdoboznál, és akkor is megvédi a lementett adatokat, ha tulajdonosa nem kíméli az eszközt.
Vágólapra másolva!

A holland-német Freecom által bemutatott ToughDrive XXS 6-os egy mindössze egy inches átmérőjű, vagyis egy gyufásdoboznál valamivel nagyobb méretű (55x75x15 milliméteres), könnyű, hordozható merevlemezes meghajtó. Az eszköz különlegessége, hogy a kis méret mellett nagyon strapabíró: winchesterét szilikonból készült ütéselnyelő belső közeg veszi körül, külseje pedig hőkezelt műanyag, amely leginkább a GPS készülékek rugalmas, karcmentes, kemény külső burkára emlékeztet.

A gyártó szerint mindezeknek köszönhetően a készüléket akár két méteres magasságból is le lehet ejteni, semmi baja nem esik a rajta tárolt adatoknak. A ToughDrive-ot egy kihajtható USB-csatlakozó segítségével lehet a számítógépre kötni, és teljes áramellátását is ezen keresztül kapja használat közben.

A készülék főleg az USB-s flashdrive-ok számára jelenthet konkurenciát kapacitásának, strapabíró kvalitásainak és árának köszönhetően. Magyarországon március végén kerül majd forgalomba, 39 ezer forintos bruttó ajánlott kiskereskedelmi áron.