Egyedülálló fotónyomtató a HP-tól

Vágólapra másolva!
Az új HP Photosmart nyomtató akár A3-as méretben készít a fakulásnak legalább 200 évig ellenálló képeket.
Vágólapra másolva!

A HP Photosmart Pro B9180 felbontása 4800x1200 dpi, és támogatja az AdobeRGB és az sRGB színprofilokat. Különlegessége azonban abban rejlik, hogy elsőként alkalmazza az új, 8 színű HP Vivera pigment alapú tintát. A Wilhelm Imaging Research laboratórium tesztjei alapján ez a festék a HP speciális papírjaival kombinálva legalább 200 évig fakulásálló képeket biztosít. Az úgynevezett HP Advanced Paper típus használatakor pedig az elkészült nyomat vízálló lesz.

Forrás: [origo]

A gyártó specifikációja szerint az új nyomtató a tartós képeket rendkívül gyorsan készíti el: egyetlen 13x19 inches fotó nyomtatása 90 másodpercbe telik, 10x15 centiméteres méretben ez az idő mindössze 10 másodperc. A különböző fotópapírokon kívül az ilyen eszközöknél megszokott módon természetesen lehet nyomtatni vászonra, kartonra, és egyéb anyagokra, amennyiben azok vastagsága nem haladja meg a 1,5 millimétert.

Professzionális felhasználóknak fontos lehet, hogy a HP egy Photoshop plugint és egy színkalibráló szoftvert is mellékel a nyomtatóhoz, így a kívánt színek elérése valószínűleg egyszerűbb lesz. Újdonság még az elektrosztatikus érzékelő rendszer, mely figyelmeztet eldugult nyomtatófej esetén, hogy azt tisztítani vagy cserélni kell. Az USB 2.0 és Ethernet csatolókkal szerelt Photosmart eszköz a tengerentúlon május-június környékén kerül forgalomba, ára várhatóan 699 dollár, azaz 150 ezer forint lesz.