IHM: minden háztartásban legyen internet

Vágólapra másolva!
A már kiépített 2800 eMagyarország pont közkútként működik, ahová el kell menni, mint a tiszta vízért régen - ezt mondta Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter Miskolcon, egy konferencián csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Egy dollár befektetés az internetbe öt dollár beruházást vonz, idézte a Microsoft mogul Bill Gates kijelentését a szakminiszter, aki arról szólt, hogy most kezdődik a modernizáció újabb időszaka, amikor a hangsúly áthelyeződik a használat, a készségek irányába. Kovács Kálmán közölte: a tervek szerint négy éven belül legalább 100 helyen működik majd elektronikus ügyintézés, és akinek még nem lesz hozzáférése otthon az internethez, azok ezeken az e-pontokon sorban állás és űrlapok beszerzése nélkül egy nap alatt bejegyeztethetik akár vállalkozásukat is.

Az informatikai tárca célja, hogy 10 éven belül minden háztartásban elérhető legyen az internet, az egyetemeket és főiskolákat drót nélkül kötik össze, biztosítva a hallgatók számára az átjárhatóságot. "Így akár egy laptoppal is kijárhatóvá válnak a felsőoktatási intézmények" - jelentette ki. A miniszter azt is elmondta, hogy a szaktárca 2010-re el kívánja érni, hogy minden érettségizőnek legyen egy középfokú nyelvvizsgája. Ennek érdekében mindenki számára hozzáférhetővé válik az ingyenes távoktatás az interneten.