Érintőképernyő az új Pentax Optio kamerán

Vágólapra másolva!
A most bejelentett Pentax készülékek különböző piaci szegmenseket céloznak meg: az Optio T10 érintőképernyős kijelzőjével, a W10 víz- és porálló borításával, az M10 pedig árával más-más típusú fotósoknak lehet érdekes.
Vágólapra másolva!

Az Optio T10 több újdonságot felvonultató modell: 230 ezer pixeles felbontású, 3 collos LCD kijelzőjének különlegessége az érintőképernyős kivitel. A kamera funkcióit a monitor megfelelő részének megnyomásával lehet beállítani, illetve a mellékelt speciális érintőceruza segítségével közvetlenül a rögzített fényképre írhatók rövid megjegyzések, vagy rajzolhatók a beépített illusztrációk. A 6 megapixeles, háromszoros optikai zoomal rendelkező digigép 640x480 pixeles mozgóképfelvételre képes és 12-féle téma módot kapott a leggyakrabban előforduló fotózási szituációkhoz. A mindössze 19,5 milliméter vastag alumínium-ötvözet vázba épített fényképező ára a tengerentúlon 350 dollár, azaz 74 ezer forint lesz.

Forrás: [origo]
Pentax Optio T10 érintőképernyővel

Szintén különleges gép az Optio W10: az átlagosnál extrémebb igénybevételnek is ellenáll a porálló és 1,5 méterig vízálló váz, amelybe új élességállítási rendszert szereltek. Az úgynevezett Face Recognition AF/AE automatikusan érzékeli a képmezőben található emberi arcokat, és ennek megfelelően módosítja a fókuszt és az expozíciót. A W-sorozat új tagja 6 megapixeles érzékelőt, háromszoros optikai zoomátfogású objektívet, és 2,5 collos átmérőjű digitális kijelzőt kapott. A márciustól kapható W10 ára az USA-ban 300 dollár, vagyis 63 ezer forint.

Forrás: [origo]
Pentax Optio W10

A ma bejelentett harmadik modell az Optio M10, amely a sok generációt megélt Optio S sorozat folytatásának tekinthető. Ugyanazt a 6 megapixeles képérzékelőt és 2,5 collos LCD-t kapta, mint a W10, videófelvételeket viszont csak 320x240 pixeles felbontással képes tárolni. A kis gép előnye, hogy 2 darab ceruzaelemmel használható, élettartama pedig kitűnő: átlagos elemekkel 220, lítium-ion típusúakkal 900 fotó készíthető a gyártó szerint. A 120 grammos fényképezőgép az alsó kategóriába tartozik, hiszen ára csupán 230 dollár, azaz 48 ezer forint Amerikában.

Forrás: [origo]
Pentax Optio M10