Vágólapra másolva!
Budapesti kötődésű fotóbloggerek képeiből nyílt valóságos kiállítás a fővárosban, s hírt adunk egy folyóirat - szintén budapesti tematikájú - fotópályázatáról is.
Vágólapra másolva!

Tizenhét, eleddig csak az interneten publikáló fővárosi fotósnak nyílt közös kiállítása a Független Pedagógus Könyvesboltban. Az interneten, korábban naplószerűen (szöveg nélkül, csak a fényképekkel érzékeltetve eseményt, hangulatot) közölt képek most felkerültek a falra: február 15-ig a II. Frankel Leó utca 6-ban tekinthetők meg az immár papírformátú képek. A meghívó itt, a fotókiállításról készült képek pedig itt tekinthetők meg (a képek annyira átköltöztek a virtuálisból a valóságos világba, hogy a kiállításnak helyt adó könyvesboltot sem tudjuk belinkelni: ugyanis nincs honlapja). A kiállító fotósok egyébként a Budapest photobloggers közösség tagjaiból verbuválódtak.

Budapest-tematikájú fotópályázatot hirdetett a Budapest folyóirat. A havilap olvasóit kérte fel, hogy készítsenek olyan képeket a fővárosban, melyet megjelentethetnek rejtvényfeladványként: a többi olvasónak kell kitalálni, hogy mely épület, vagy annak részlete látható a fotón. Az első felhívásban atlaszokról és kariatidákról készült képeket kell beküldeni, amelyekből a lap márciusi számában jelenik meg egy, s lehet majd gondolkodni: hol is készült. A résztvevők Budapesttel kapcsolatos könyveket, a megfejtők pedig előfizetést nyerhetnek. A fotópályázat egész évben folyik majd, hónapról-hónapra új témát hirdet meg a Budapest.