Drogterjesztőket buktatott le a Google

2005.07.22. 10:10

A brazil rendőrség a Google Orkut nevű közösségi oldalán figyelte meg a Rio környéki drogosokat, akiket tegnap tartóztattak le.

Tíz drogterjesztőt vett őrizetbe a brazil rendőrség csütörtökön Rio de Janeiróban és környékén, akik a Google Orkut nevű közösségi oldalán buktak le - adta hírül a Reuters.

A drogterjesztőkre nem az interneten akadtak rá a rendőrök: először telefonjaikat hallgatták le, csak azután kezdték internetes tevékenységüket is megfigyelni. A gyanúsítottak az Orkuton tárgyalták meg a drogügyletek részleteit, és a neten szereztek maguknak kuncsaftokat is. A csoport főleg ecstasy és marihuána terjesztésével foglalkozott, és a rendőrség szóvívője elmondta: még nem göngyölítették fel a teljes terjesztőhálózatot.

A magyarországi WiW-hez hasonló, meghívásos rendszerben működő Orkut rendkívül népszerű Brazíliában: a közösségi oldal hétmillió felhasználójának körülbelül fele a latin-amerikai ország állampolgára. A Google részletes adatokat gyűjt a felhasználók tevékenységéről, tartózkodási helyük például könnyedén meghatározható számítógépük internetcíme alapján.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK