Hálózaton belül ingyen hívás a T-Kábeltől

2005.07.01. 10:43
Elindította telefonszolgáltatását a T-Kábel. Egylőre több vidéki nagyvárosban jelentkezett a kábeltévé-társaság a telefonszolgáltatásával, mely hálózaton belül ingyenes hívást biztosít.

Szegeden, Békéscsabán, Békésen, Hódmezővásárhelyen, Makón, Esztergomban és Dunakeszin indította el telefonszolgáltatását a T-Kábel. A kábeltévé-szolgáltatóként ismert vállalat június közepétől kínálja előfizetőinek saját hálózatán a telefonhívás lehetőségét. A szolgáltatás bármilyen hagyományos telefonkészülékkel igénybe vehető, ám csak azokon a területeken, ahol alkalmas a hálózat az internetezésre is.

Jelenleg négy díjcsomagot kínál a T-Kábel: annak függvényében, hogy az előfizetőnek van-e kábeltévés vagy internetelőfizetése (esetleg mindkettő), 1240 és 2500 forint közötti havidíjért, minden csomagnál kapcsolási díj nélkül és hálózaton belüli ingyenes beszélgetést kínálva nyújtja telfonszolgáltatását a vállalat. A régi telefonszám megtartása közel 7 ezer forintos többletköltséget jelent, a telefonáláshoz szükséges kábelmodemet ugyanakkor a vállalat külön költség nélkül biztosítja.

A főváros egyelőre kimarad

A T-Kábel - mely a Magyar Telekom csoport tagja - egyelőre azokon a területeken kínálja telefonszolgáltatását, ahol a szintén csoporttag T-Comnak nincs hálózata. Az, hogy lesz-e telefonszolgáltatás volt t-comos területeken - tehát például Budapesten -, a most elindult szolgáltatás sikerétől függ, az azonban biztos, hogy idén a fővárosban nem lesz t-kábeles telefon-előfizető - tájékoztatta lapunkat Frei Andrea, a kábelszolgáltató marketingvezetője.

Szintén nem lesz egyelőre konkurenciája a T-Kábel a UPC hasonló, kábelhálózaton nyújtott telefonszolgáltatásának. Mint megtudtuk: a két kábeles cég hálózata csak a főváros néhány kerületében fedi át egymásét: a II., VIII. és XIV. kerületekben fordul elő, hogy UPC-s és t-kábeles hálózat is található. Azonban mivel a T-Kábel a közeljövőben nem tervezi a fővárosban beindítani szolgáltatását, így a két vállalat sem konkurál egymással.

Várhatóan még az idén elérhető lesz a kábeltelefon-szolgáltatás Orosházán és Veresegyházán is. A szolgáltató 280 ezer kábeltévé-előfizetőjéből mintegy százezren vehetik majd igénybe a telefonszolgáltatást.

 (Az [origo] kiadója a T-Online Magyarország Rt.,  mely a Magyar Telekom-csoport tagja.)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK