Ingyen mobilinternet a német T-Mobile-tól

2005.06.30. 9:28

Európában elsőként, a német T-Mobile korlátlan internet hozzáférést biztosít mobilelőfizetői számára. A július elsejétől elérhető web'n'walk szolgáltatás olyan egyszerűvé és magától értetődővé teszi a mobilinternet használatát mintha az otthoni asztali számítógépről lenne szó.

Az egyes internetoldalak letöltési ideje összemérhető lesz a személyi számítógépnél megszokottal. Az új szolgáltatás kezdetben csak a német és az osztrák előfizetők számára lesz elérhető, de a brit, a holland és a cseh előfizetők még az idén csatlakozhatnak soraikhoz. A szolgáltatás havi 10 eurós előfizetési díja 30 megabájt adatforgalmat foglal magában. A Google internetes kereső portállal kötött együttműködési megállapodásnak köszönhetően a mobilkészülékek internetes nyitólapja a Google keresőoldala lesz.

Ellentétben versenytársaival a legnagyobb német mobilszolgáltató nem kíván olcsó modellekkel megjelenni a piacon. Csökkenteni kívánja emellett az akciók keretében támogatott készülék-értékesítéseket is, különösen a feltöltőkártyás előfizetésnél.  A T-Mobile-nál jó ütemben halad a 2006 végéig egymilliárd eurós költségcsökkentést előirányzó tavaly indított takarékossági program végrehajtása.

Tavaly szeptember óta Európa szerte 1200 munkahelyet épített le a társaság. Az idei évre tervezett 500 millió eurós költségcsökkentést az előzetes adatok szerint túlteljesíti. Az eredmény és a haszonkulcs javításának kényszere különösen a német piacon gyakorol nyomást a Deutsche Telekom mobilszolgáltató leányvállalatára. A Vodafone D2 az ügyfélszám növekedési üteme terén szorongatja egyre jobban.

KAPCSOLÓDÓ CIKK