Tenyérnyi kamera a Samsungtól

2005.06.15. 10:30

Tenyérnyi apróságot mutatott be a Samsung a napokban. Az i5 mindössze 17 milliméteres "vastagságával" egy valóban ingzsebbe való fényképező.

Az ultrakompakt kategóriába sorolható fényképező karcsúságát a 3-szoros zoommal bíró, rejtett optikának köszönheti, mely még bekapcsolt állapotban sem nyúlik ki a gép elülső síkjából. A gép burkolata, mely fémből készült, egy 5 megapixeles képérzékelőt rejt. Hátuljára egy 2,5 collos LCD került, mely szinte teljesen beteríti azt, alig hagyva helyet a kezelőszerveknek.

Az i5 kategóriájának megfelelően leginkább automata beállításokkal van felvértezve. 11-féle témamód használható a felvételek elkészítéséhez, valamint a helyes fehéregyensúly elérésére is megvan minden esély, mivel többféle beépített érték választható, valamint manuális beállításra is lehetőség van.

Forrás: [origo]
Samsung i5

Mozgókép felvételére 640x480 pixeles felbontásban is lehetőséget ad az i5, egy szoftveres stabilizátorral javítva a kézremegés okozta akaratlan mozgásokon. Az akár 30 kép/másodperces rögzítési sebesség mellett MPEG4 tömörítéssel egészen a memóriakártya kapacitásáig lehetséges a rögzítés.

Igen ritka ebben a kategóriában az 50 megabájtnyi, a gépben található belső memória. Ennek kiegészítésére használhatók SD vagy MMC memóriakártyák. A gépet saját lítium-ion akkumulátora hajtja. Megjelenése júliusban várható körülbelül 90 ezer forintos áron.

KAPCSOLÓDÓ CIKK