Walkman-mobilt mutatott be a Sony Ericsson

2005.03.01. 17:59

A japán-svéd gyártó új, Walkman W800i jelzésű telefonja fél gigabájtos háttértárrak rendelkezik, s egyetlen töltéssel akár harminc órán át képes digitális zenefájlok lejátszására.

A W800i nevű készülék lesz a Sony Ericsson első olyan mobilja, amely a sétálómagnók hetvenes évek végi megjelenése óta ismert Walkman márkajelzéssel kerül forgalomba. Ennek megfelelően az új típus erőssége a mobiltól függetlenül is használható zenelejátszási funkciókban rejlik: a gyártó fél gigabájtos Memory Stick Duo memóriakártyával szállítja majd a mobilt, melyen mintegy 150 darab MP3 vagy AAC formátumú zenefájl, azaz 10-12 albumnyi zeneszám raktározható, melyeket a PC USB portjára kapcsolható kábelen lehet feltölteni a készülékbe.

A Sony Ericsson W800i-t emellett nagyfelbontású kijelzővel, és izmos akkumulátorral szerelik fel, mellyel a gyártó közlése szerint akár 30 órás folyamatos lejátszásra is képes lesz (a telefon használata ezt a felére csökkenti), továbbá jó minőségű, sztereó fülhallgatókat mellékelnek majd hozzá. A Walkman-mobilt ezen kívül a korábbi típusoknál nagyobb, 2 megapixel felbontású digitális fényképezőgéppel, valamint integrált rádióval is felvértezik. A háromsávos W800i készülék várhatóan a harmadik negyedévben kerül majd piacra, áráról egyelőre nincs információ.

Hasonló képességű mobiltelefont jelentett be kedden a Nokia is. A finn gyártó 6230i jelzésű mobiltelefonja szintén kibővített zenelejátszási funckiókkal rendelkezik, egyaránt elboldogul az MP3, az AAC és az M4A formátumú zenefájlokkal. A 6230i legfeljebb fél gigabájt kapacitású MMC memóriakártyákat tud fogadni, bár arról egyelőre nem szól a fáma, hogy az alapcsomagban milyen kapacitású memória lesz  megtalálható. Az új Nokia mobil szintén nagyfelbontású kijelzővel bír, s egyetlen töltéssel 12 napos készenlétet biztosít majd.

KAPCSOLÓDÓ CIKK