Az internetezők az ügynöklistára fókuszáltak

2005.03.01. 18:23

Rekordlátogatottságot ugyan csak az egyes híroldalakon okozott, ám ott akár kétszeresére is nőtt a forgalom a hétfői, ügynöklista szóló hír nyomán. Az egész internetet tekintve azonban nem volt kiemelkedő nap volt február 28-a.

A hazai internetes portálok jelentős részét auditáló Medián statisztikái szerint hétfőn 1,3 millió internetező nézegette az hazai weboldalakat, barangolásuk során a látogatók 62 millió oldalt tekintettek meg. Ez átlagos látogatottságnak felel meg - tájékoztatta az [origo]-t Varga Károly, a Medián Webaudit szolgáltatásának projektmenedzsere. Mint elmondta: nem is a látogatók száma, hanem inkább az érdeklődés koncentráltsága volt különleges hétfőn.

Varga elmondta, hétfőnként egyébként is erősebb a híroldalak látogatottsága, ugyanis hétvége után a munkahelyükre érkezők sokasága nézi át a híreket. Ugyanakkor február 28-án a húsz leggyakrabban olvasott hírből 18 foglalkozott az ügynöklistával - máskor nem jellemző ilyen koncentráltság. Varga jelezte azt is: nem csak a listával foglalkozó híroldalakra zúdultak a látogatók, sokan a megszokott - ám az ügynöklistával nem foglalkozó - kedvenc lapjukon keresték a hírt.

Az internetes híroldalak látogatottságán egyértelműen érződött, hogy a közéletben nagy vihart keltő lista mennyire érdekelte az internetezőket. Míg az Index Belföld rovatára és a HírTV híroldalaira több mint kétszer annyian voltak kíváncsiak, mint a korábbi hétfői napokon, a többi híroldal látogatottsága is jelentősen emelkedett: az [origo] Itthon rovatának oldalait ötven százalékkal többször nézték olvasóink, mint máskor. Ugyanakkor a külföldi (például erdélyi vagy felvidéki) internetezőket kevésbé érdekelte a hazai leleplezés.

Holló Gábor, a portálok hírkínálatát összegyűjtő Hírkereső tulajdonos-üzemeltetője is rekordlátogatottságról számolt be: közel kétszer annyian látogatták a Hirkereso.hu-t, mint máskor. A világháló hazai szegmensének hírkínálatából készült statisztika szerint egyébként szombat óta mintegy másfél száz hír látott napvilágot a témáról, így volt miből válogatniuk a látogatóknak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK