Internetre kapcsolnak minden hazai iskolát

Vágólapra másolva!
Valamennyi magyarországi iskola csatlakozni fog az idén a világhálóhoz - közölte Magyar Bálint oktatási miniszter hétfőn Velencén, ahol megnyitotta az e-Magyarország internetes táborsorozat első turnusát.
Vágólapra másolva!

A jelenlegi 3700 helyett az év végén már mind az 5500 iskolában hozzáférhető lesz a diákok számára a internet. Sokszorosára nő a sávszélesség is, mivel már folyik, és várhatóan az év végéig be is fejeződik a gyorsabb világhálós kapcsolatokra való átállás - mondta Magyar Bálint. Az idén bevezetett informatikai normatíva révén lehetővé válik az oktatási intézmények eszközállományának felújítása, az ügyintézés korszerűsítése is - tette hozzá a miniszter.

Magyar Bálint elmondása szerint szeptemberre megújul a Sulinet portál: felkerül az internetre egyebek között az Országos Széchenyi Könyvtár 18 ezer illusztrációt tartalmazó anyaga, illetve a történelemtanulást segítő családtörténeti ismeretanyagok is.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium által megrendezett eMagyarország internetes táborokban - Velencén, Sátoraljaújhelyen és Nagyváradon - négy-négy turnusban 400-400 középiskolás és idén érettségizett fiatal ismerkedik a digitális kultúrával.