Vágólapra másolva!
Újabb fix objektíves, olcsó kompakt digitális fényképezőgép kerül a közeljövőben a piacra az Olympus jóvoltából. A típus sokaknak ismerős lehet, mivel egy az év elején bemutatott típus diszkrét felújításáról van szó.
Vágólapra másolva!

A most bemutatott Olympus digitális fényképezőgép a legkisebbek kategóriájába tartozik: a Camedia C-180-as modell 5,1 megapixeles CCD-vel készül, ami az egyetlen különbség az év elején bemutatott 4 megapixeles C-170-hez képest. A gép f/2,8 fényerejű objektíve fix, így nem kínál lehetőséget zoomolásra, a képek gyors feldolgozásáról a már jól ismert TruePic TURBO processzor gondoskodik. A szokásos expozíció-vezérlési programok - hétfajta - természetesen rendelkezésre állnak, és a fókuszmód választására is lehetőséget kínál. Ezen paraméterek megadásán kívül csaknem minden tekintetben automata a C-180, a szükséges beállításokat önműködően elvégezi anélkül, hogy bármilyen beavatkozásra szükség lenne a fotós részéről. Így a fénymérés és az élességállítás is automatikusan történik.

Forrás: [origo]



Az elkészülő felvételeket a 1,5 collos, 85 ezer pixeles LCD-n jeleníti meg és saját belső, 14 megabájtos memóriájában tárolja, vagy a kiegészítőként vásárolható xD memóriakártyára menti. A készítendő felvételek megkomponálásához szintén csak ez a hátoldali kijelző használható, mivel optikai kereső nem került beépítésre. A C-180 videorögzítésre is lehetőséget ad, a felvétel hosszát azonban a gyártó erősen lekorlátozta: legfeljebb 20 másodperc lehet, 320x240-es képfelbontás mellett.

Energiaforrásként bárhol könnyen beszerezhető AA méretű (ceruza)elem vagy akkumulátor használható. Az új Olympus Camedia C-180 megjelenése augusztusra várható, nagyjából 36 ezer forintos bevezető áron.