Nikon: két új tükörreflexes digifényképező

Vágólapra másolva!
A korábbi pletykáknak megfelelően a Nikon hivatalosan is bemutatta újabb alacsony árú digitális, cserélhető objektívvel szerelt, tükörreflexes kameráit, a D70s és a D50 típusokat.
Vágólapra másolva!

A most bejelentett D70s és a D50 típusok érzékelőapkája - csakúgy, mint az előd D70-esé - 6,1 millió pixel felbontású, a felvételek maximális felbontása így mindhárom gép esetében 3000x2000 pixel. A D70-hez képest mindkét gép azonos felbontású, de nagyobb, 2 collos LCD-t és továbbfejlesztett autófókusz rendszert kapott, mely elsősorban a működési sebesség és pontosság javulásában mutatkozik meg.

A Nikon D50-es esetében fontosabb képességeit visszafogták, ezzel tovább bővítve a belépőszintű tükörreflexes digitális fényképezők kínálatát. A lépés egyértelmű célja, hogy a D70 és D70s típusok számára ne jelentsen "házon belüli" konkurenciát. Természetesen ehhez igazodva megfelelően pozicionált a Nikon D50-es 900 dollár körüli ára is. Méreteit tekintve valamivel kisebb és könnyebb a nagyobb típusszámú testvéreinél, valamint ezüst és fekete színekben is megvásárolható.

Forrás: [origo]




A Nikon D50 a korábban alkalmazott CompactFlash kártya helyett a jelentősen kisebb méretű SD/MMC memóriakártyára menti a fotókat. A fényképező júniusra várható megjelenésekor egy szintén újdonságként bemutatott alapszintű zoom-objektívvel lesz megvásárolható 900 dollár alatti áron.

A gyártó hobbifotósokat célzó kategória vezető új típusa - a Nikon D70s -, tulajdonságaiban nem sok újat hoz a korábbi D70-es típushoz képest, a már említett LCD-méretnövelésen és a javított fókuszrendszeren kívül. Mostantól van mód a vezetékes távkioldó használatára, illetve az elkészült felvételek immáron USB 2.0-s csatlakozón tölthetők át a számítógépre. A dobozban található nagyobb kapacitású akkumulátor valamivel rugalmasabb használatra ad lehetőséget, a finom változtatásokat hordozó, újratervezett menürendszer pedig egyben le is zárja a komolyabb újítások listáját.

A D70-es vázhoz is mellékelt objektívvel jelenik meg majd a D70s, de akár szimplán csak a váz is kapható lesz, melynek kezdő ára így nagyjából 1200, illetve 900 dollár körül alakul. A készülék megjelenése még áprilisban várható.