Széles sávú hálózattal a pandák védelmében

Vágólapra másolva!
Egy kínai kezdeményezés során szélessávú adathálózattal próbálják támogatni a veszélyeztetett állatokról való információgyűjtést. A rendszert az állatok élőhelyén építik ki.
Vágólapra másolva!

A Délnyugat-Kínában elterülő Wolong természetvédelmi területen széles sávú hálózatot alakítanak ki, amely a tervek szerint nagy segítséget nyújt majd a veszélyeztetett állatok védelmében, elsősorban azok folyamatos nyomon
követésében, monitorozásában - adta hírül az Információs Társadalom es Trendkutató Központ Infinit hírlevele. A kutatók ezzel valós idejű adatokhoz jutnának például a rendkívül veszélyeztetett óriáspandákról, azok mozgásáról, szokásairól. A vadon élő pandák létszáma jelenleg 1600-ra tehető, és ez 40 százalékos növekedést jelent a korábbi megfigyelésekhez képest. Sokan arra hívják fel ugyanakkor a figyelmet, hogy valószínűleg nem az állatok létszámában állt be jelentős növekedés, hanem a vizsgálati módszer lett alaposabb.

A természetvédelmi terület igazgatója szerint az óriáspandákról rendelkezésre álló információk a jelenleginél jóval nagyobb mértékben lehetnek majd hozzáférhetők, és ez nem csak az állatok számának növelésében, hanem az élőhelyek kezelésében is segítséget nyújthat.

ITTK Infinit