Kiválasztja a barátok leveleit egy új program

Vágólapra másolva!
A közeli ismerősöket szűri ki a levelezőpartnerek közül a Microsoft legújabb alkalmazása, amely új lehetőséget ad az e-mailek szortírozására.
Vágólapra másolva!

A Microsoft kutatóinak legújabb szoftvere az e-mailek áttekintését könnyíti meg a felhasználóknak azzal, hogy nem dátum, hanem a feladóhoz fűződő viszonyuk alapján szortírozza őket - írja a CNet. A SNARF (Social Network And Relation Finder) a felhasználó levelezésének alapján szűri ki a fontos ismerősöket, és az ő leveleiket veszi előre a rangsorban.

A szoftver többek közt a levélváltások gyakorisága és témája alapján igyekszik leszűrni, hogy a felhasználót kihez fűzi szorosabb kapcsolat, mivel a mindenkire jellemző, hogy gyakrabban válaszol a számára fontos emberek leveleire, mint azokéra, akik nem állnak olyan közel hozzá. A fejlesztők a közeljövőben azzal szeretnék kiküszöbölni a rendszer lehetséges hiányosságait, hogy a felhasználók számára is lehetővé teszik a fontos, de ritka levélváltások jelölését - édesanyám soha nem válaszol az e-mailekre, mondta el erre a példaként a cég egyik munkatársa -, illetve a levelek címkézését.

Elképzelhető, hogy a címkézési funkció már az Outlook következő verziójában is megjelenik majd, és a fejlesztők nagy jövőt szánnak a szociális kapcsolatokat feltérképező funkcióknak. A fejlesztés alatt álló SNARF az SP2-t tartalmazó Windows XP operációs rendszereken használható az Outlook 2003 levelezőprogrammal, de hamarosan valószínűleg mobileszközökön is elérhető lesz, mivel ezeken a legnehezebb nagy mennyiségű e-mail üzenetet gyorsan áttekinteni.