Sms-t lehet küldeni a Siratófalnak

Vágólapra másolva!
A jeruzsálemi Siratófalhoz immár mobiltelefonon, sms útján is el lehet küldeni az imákat és üzeneteket, közölték a Skyspell (Égi bűvölet) projekt kidolgozói.
Vágólapra másolva!

A szolgáltatást igénybe vevő hívők egy internetes portál útján virtuálisan juthatnak el a Siratófalhoz, és láthatják, ahogy üzenetük, kérésük eljut a judaizmus szent helyére. Az már hagyománynak számít, hogy az otthon maradó rokonok, szomszédok, barátok istennek írásos üzenetet küldenek, s ezeket Jeruzsálembe zarándoklók viszik el a Siratófalhoz.

A technika, a távközlés fejlődésével egyre újabb módszerek jelennek meg az üzenetek eljuttatásában. Gyakran látni például, amint imádkozók mobilt tartanak a Siratófalhoz, így a "vonal" túlsó végén lévő ember is úgy tud imádkozni, mintha ő is a szent helyen volna. Az sms-küldés tehát csupán a létező hagyomány továbbvitelének új módszere.

A Siratófal a zsidók egyik legszentebb helye, valójában az időszámításunk 70. évében lerombolt jeruzsálemi templom nyugati falának darabja. A 15 méter magas falmaradvány előtt imádkoznak a Jeruzsálembe zarándokló zsidók, s a hatalmas kövei közötti résekbe helyezik leírt imáikat, kívánságaikat. Imádkozott azonban a Siratófalnál többek között II. János Pál pápa is.