Újabb Optio minigép a Pentaxtól

Vágólapra másolva!
Újabb fémházas apró digitális fényképezőt mutatott be a Pentax Optio 50L néven. A bevált recept szerint tervezett gép legnagyobb előnyei közé sorolható a könnyű kezelhetőség, a strapabíró burkolat és az apró termet.
Vágólapra másolva!

Az új Optio 50L ugyanazt a koncepciót képviseli, mint a korábban bemutatott 50-es típus, felépítése és kezelése meglehetősen egyszerű fel. Az 5 megapixeles kompakt gép felhasználóbarát kezelésére jellemző, hogy Simple nevű üzemmódjában teljesen automatikusan működik a gép, tehát minden beállítást a fényképező maga határoz meg. Kezdő fotósok számára nagy könnyebbséget jelenthet, hogy az automatikus üzemmódokat a szokásos módon több konkrét szituációhoz hangolták gyárilag. Az így kialakított tematikus lista alapján sok felhasználó könnyen ki tudja választani az éppen aktuális helyzetnek megfelelő üzemmódot.

Forrás: [origo]

Pentax Optio 50L


A kompakt fényképező LCD-je csupán 115 ezer pixelt tartalmaz, 2,5 collos képátlója pedig kissé nagyobb az elődnél. A gép háromszoros optikai zoommal rendelkezik, optikájának fókusztávolsága 35 milliméteres rendszerbe átszámítva 32-96 milliméter közötti.

Energiaforrásként az Optio 50L-lel ceruzaelem is használható, így az akkumulátor lemerülése nem lehet az alkotókedv akadálya. A felvételek a gép 12 megabájtos saját memóriájába, illetve SD-kártyára menthetők. Mozgókép felvételére 320x240 pixel felbontásban van lehetőség 20 kép/másodperces rögzítési sebesség mellett. A fényképező támogatja a PictBridge szabványt, így az USB csatlakozó segítségével az elkészült fotó közvetlenül nyomtatóra is küldhető. Megjelenése decemberre várható, egyelőre azonban csak az euróban várható ára ismeretes, amely mintegy 40 ezer forintnak megfelelő összeget tesz ki.