Éjszaka nem játszhatnak online a malájok

Vágólapra másolva!
Egy malajziai nagyváros vezetői úgy rendelkeztek, hogy az internetes játéktermeket éjjel zárva kell tartani, hogy megóvják a fiatalokat az online-függőségtől.
Vágólapra másolva!

A fővároshoz Kuala Lumpurhoz közeli Subang Jaya városatyái úgy döntöttek, hogy a jövő évtől az internet-kávéházak éjfél után nem engedhetnek senkit online játékok közelébe. Előírták, hogy a kávézók tulajdonosainak a jövőben külön helyiségben kell elhelyezni a játékra használható gépeket, és a szobát éjfélkor minden nap le kell zárni. Ellenkező esetben - vagyis ha valakit záróra után játékon kapnak, a szórakozóhelyet a hatóság bezárja.

A malajziai városvezetők azután hozták a drákói döntést, hogy aggódó édesanyák keresték meg őket, akik gyermekei rendszeres eltűnnek otthonról nem tudva ellenállni játékszenvedélyüknek. Az online játékok mértéktelen használata a közelmúltban több halálesethez vezetett Ázsiában. Dél-Koreában például egy fiatalember 48 órás folyamatos játék után végkimerülésben életét vesztette. Az internetes játékipar elsősorban Ázsiában milliókat hozó, igazi világsztárokban sem szűkölködő üzlet- és sportággá vált. A többségükben fiatal, amatőr játékosok gyakran napokig a képernyő előtt ülnek elmerülve a játékok teremtette virtuális világban - írta a BBC brit közszolgálati rádió- és tévétársaság internetes honlapján.