Webnaplót írt a méregkeverő iskoláslány

Vágólapra másolva!
Egy 16 éves diáklányt tartóztatott le a japán rendőrség, aki egy brit méregkeverőt utánozva fokozatosan megmérgezte édesanyját, és erről blogjában is részletesen beszámolt.
Vágólapra másolva!

A Shizoukában élő lány nyár óta fokozatosan adagolt mérget édesanyja ételébe, aminek hatására az asszony egyre betegebb lett, míg végül életveszélyes állpotba került, és kómába esett - adta hírül a The Times. A rendőrség szerint a tinédzser példaképét, Graham Youngot utánozta. A brit méregkeverő 1962-ben, 14 éves korában majdnem megölte mostohaanyját, majd a hetvenes évek elején kollégáin kísérletezett, és kettejüket meg is ölte ugyanazzal a patkányméregként alkalmazott szerrel, amit a japán lány használt.

A férfi történetét az "Egy fiatal méregkeverő kézikönyve" című könyv és az azonos című film is feldolgozta, és mint azt a lány bevallotta, ezek inspirálták a 15 évvel ezelőtt, életfogytiglani börtönbüntetése letöltése alatt elhunyt sorozatgyilkos iránti rajongását. A tinédzser Younghoz hasonlóan naplót vezetett tetteiről: blogjában részletesen leírta, hogyan szerezte be és hogyan adagolta a gyilkos szert, amelynek áldozatára gyakorolt hatását is részletezte, utánozva a brit méregkeverő tudományos hangvételben írt feljegyzéseit.

Azonosult a brit méregkeverővel

A jelek szerint a lány gyakran teljesen azonosult példaképével: a blogon annyira beleélte magát Young bőrébe, hogy elbeszélésében férfiként utalt magára úgy, hogy a japán "én" személyes névmás hímnemű alakját használta. A napló tanúsága szerint a lány állatokon is kísérletezett - a nyomozók a szobájában is találtak egy macskafejet -, és Younghoz hasonlóan ő is vett be a méregből, hogy elterelje magáról a gyanút. Ugyan a blogbejegyzések felérnek egy beismerő vallomással, a lány nem az interneten bukott le: bátyja értesítette a rendőrséget, miután gyanakodni kezdett testvérére. A webnaplót azóta a hatóságok eltávolították az internetről.