Letiltották a spanyol infánsnői domaineket

Vágólapra másolva!
A spanyol királyi ház minden Leonorral (Leonóra) összefüggő domainnevet lefoglalt az interneten azt követően, hogy hétfőre virradóra megszületett Leonóra (spanyol formájában Leonor) infánsnő, Fülöp trónörökös kislánya.
Vágólapra másolva!

A domainneveket illető elővigyázatosság ez azonban nem volt elég ahhoz, hogy megakadályozza a királyi újszülöttre hivatkozó honlapok megjelenését. A Spanyolország domaint kezelő Red.es céget - annak saját közlése szerint - a királyi ház felszólította az összes, Leonor nevét közvetlenül tartalmazó vagy azzal összefüggésbe hozható domainnév befagyasztására vagy leállítására, ugyanakkor bejegyeztetett egy sor, a nevet tartalmazó honlapot. Így a Bourbon-házé immár a reinaleonor.com, a princesaleonor.com, az infanteleonor.com és a leonordeborbon.net domainnév.

A cél annak megakadályozása, hogy magánszemélyek vagy vállalkozások kereskedelmi haszonra tegyenek szert az infánsnő nevének alkalmazásával. Az óvintézkedés azonban nem tudta megelőzni, hogy már az infánsnő születésnapján megjelenjenek az első neki szentelt "blogok", egyéni weboldalak. Egyikük, a leonordeborbon.blogspot.com rögtön első személyben, tréfásan számol be a kis Leonóra első napjáról: "Nagymamám, Szófia meglátogatott és azt mondta, hogy kövérkés és kerekded vagyok. Szerettem volna látni, milyen volt ő, amikor megszületett" - fogalmazott "Leonóra" nevében az internetes szerző.