Újabb piperemobilok a Nokiától

Vágólapra másolva!
A finn Nokia L'Amour márkanéven divatos külsejű mobiltelefonokat mutatott be: ezek egyike a  gyártó új, rúzsformájú készüléke, amelynek új változata 2 megapixeles képeket készít, s lejátssza az mp3-zenéket is.
Vágólapra másolva!

A L'Amour nevű három új készülék (7360, 7370, 7380) a jövő év elején kerül majd a boltokba. Az új modellek közül a legérdekesebb a Techbázison korábban bemutatott, leginkább egy rúzsra hasonlító formájú 7280-as készülék utódja lesz. A Nokia 7380-as elődjénél jobb képminőséget biztosító, 2 megapixeles digitális kamerával lesz felszerelve, emellett mp3-zenefájlokat is le tud majd játszani.

Vezérlése a korábbi típushoz hasonlóan egy speciális görgővel lesz lehetséges, ám az újabbik változat esetében már a hangvezérlési funkciót is továbbfejlesztik - ígéri a gyártó. A várhatóan nettó 120 ezer forint körüli áron debütáló 7380-as készülék esetében - elődjéhez hasonlóan - a kijelzőt egyben piperetükörként is használni lehet majd, s vélhetően továbbra sem lesz túl egyszerű sms-ezni vele, mivel ez a készülék sem tartalmaz szám- vagy betűgombokat.

Az újdonságok közül a legolcsóbb a mintegy ötvenezer forintnak megfelelő összegért piacra kerülő a 7360-as jelű modell lesz, s alapfunkciós digitális kamerát, mp3-lejátszót és integrált rádiót kínál majd extraként. Körülbelül 25 ezer forinttal lesz drágább a szétcsúsztatható kivitelben készülő 7370-es típus, amelynek érdekessége a nagyfelbontású képernyő, illetve a sztereó hangszórók.