Samsung: új, 7 megapixeles kompakt gép

Vágólapra másolva!
A Samsung V-jelű digitálisfényképező-családjának legújabb tagja az év eleji CES kiállításon bemutatott 7 megapixeles, 4 cm-es szuper makró móddal és 10-szeres digitális zoommal felvértezett Digimax V700.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]Az új gép esetében nagyméretű, 2 collos TFT LCD kijelző, valamint dekoratív grafikus felhasználói felület könnyíti a menüben történő tájékozódást. Egész sor expozíciós mód áll a gyakorlott és a kevésbé tapasztalt fotósok rendelkezésére. A V700-asban számtalan fotózási paramétert manuálisan is beállíthatunk, s szintén bőséges a saját programmódok kínálata, ezek mellett téma-üzemmódok is rendelkezésre állnak: éjszakai felvétel, portré, gyermek, tájkép, közelkép, naplemente, pirkadat, ellenfény, tűzijáték, strand és hó, szöveg.

Az érzékelőre a fény egy Schneider márkájú, jó minőségű optikán keresztül jut (F2.8-5.1 fényerővel), amely 35mm-es rendszerben számítva 38-114mm-es fókusztávolságú. Ehhez kompatibilis előtétlencsék csatlakoztathatóak, amellyel kiterjeszthető az optika fókusztávolsága. A mechanikus és elektronikus zár kombinálásával 1/2000-ed záridő elérése is lehetséges.

A V700 elegáns alumínium testébe épített CCD érzékelő átlójának mérete 1/1,8 coll, amelynek teljes pixelszáma 7,4 megapixel. A legmegfelelőbb kép elkészítéséhez nagyban hozzájárulhat a többféle, rugalmasan beállítható expozíciós sorozat. Az elkészült képeket a fényképező szoftvere TIFF, vagy JPEG formátumban tárolja SD-, vagy MMC-memóriakártyán. A készülék természetesen videofelvétel rögzítésére képes MPEG4 formátumban, és ezt VGA felbontásban (640x480), egy képstabilizáló eljárás használatával. Az így felvett mozik akár már a fényképezőgépben is szerkeszthetőek.

A V700-hoz számtalan hasznos, a képek megtekintését, rendszerezését és szerkesztését segítő szoftvert mellékel a gyártó. PictBridge kompatibilitása lehetővé teszi az ezzel a szabvánnyal kompatibilis nyomtatóhoz történő közvetlen csatlakoztatást, és a gép saját memóriájából, vagy az SD kártyáról történő nyomtatást. A gépen szerkeszthető, vágható és újraméretezhető az elkészült kép, mielőtt számítógépre, vagy nyomtatóra kerülnének. A várhatóan 400 dollár körüli áron piacra kerülő V700-as energiaforrása a 3V Duracell CP1 high-power lítium elem, de használható újratölthető lítium-ion akkumulátorral, vagy hálózati adapterről is.