Átmeneti leállás a T-Online-nál

Vágólapra másolva!
Ma délelőtt egy hálózati eszköz hibája miatt egy óra húsz percre leállt a T-Online szerverközpontja, az Adatpark.
Vágólapra másolva!

Ma délelőtt fél tízkor leállt egy hálózati eszköz a T-Online szerverközpontjában. Noha az internetszolgáltató hálózata minden elemében kettős - azaz leállás esetén egy másik eszköz biztosítja az elérést - most azonban egy elosztóberendezés úgy állt le, hogy magával rántotta az egész rendszert. Ennek következtében a teljes Adatpark leállt, valamennyi ott üzemelő szerver az internetezők számára elérhetetlenné vált.

A T-Online ügyfeleinek gépein kívül elérhetetlen volt a Freemail, a T-csoport valamennyi honlapja és az Adatparkban működtetett szolgáltatása - így lapunk, az [origo] is. Noha maga az internetes hálózat működött, azonban a T-Online ügyfelek csatlakozásáért szintén egy, az Adatparkban működő szerver felelős, ezért 10 óra 20 percig ők nem tudtak csatlakozni a világhálóra. Azok a t-online-os ügyfelek, akik a leállás pillanatában már interneteztek, tovább szörfölhettek, őket a leállás nem érintette.

Tüdős Andrástól, a vállalat informatikai igazgatójától kapott tájékoztatás szerint a leállásnak műszaki okai voltak, nem támadás állt a háttérben. Tüdős jelezte: az Adatpark eszközeiben sérülés nem történt, a szolgáltatások ismét elérhetők. A közel másfél órás kiesés miatt lapunk olvasóinak elnézését kérjük.