Korrigálja garanciajegyeit a HP

Vágólapra másolva!
Át kell írnia a nyomtatókhoz adott garancialeveleit a HP-nek, mivel az abban meghatározott feltételeket a versenyhivatal jogsértőnek találta.
Vágólapra másolva!

A hivatal a HP-vel szemben azért indított versenyfelügyeleti eljárást, mert a társaság által gyártott nyomtatókhoz mellékelt garanciajegyek egy részén az szerepelt, hogy a vásárló elveszíti jótállását, ha nyomtatóját nem a HP által gyártott festékpatronnal üzemelteti. A versenyhivatal szerint a feltétel megtéveszthette a nyomtatók vásárlóit, különösen, hogy félreérthetően, nem egyértelmű volt a megfogalmazás.

A jogsértő magatartás megszüntetése érdekében a HP Magyarország vállalta, hogy egy hónapon belül intézkedik, és az eladott nyomtatóihoz mellékelt jótállási jegyeiből, illetve a jótállási igények érvényesítését tartalmazó bármely más útmutatóból vagy egyéb dokumentumokból törli a félrevezető szövegrészt - áll a GVH közleményében.

Bírságolt a GVH a DVD-lejátszó reklámja miatt

A GVH versenytanácsa a napokban a Bravotech Kft. egy januári, az Euronics reklámújságban megjelent hirdetése kapcsán szabott ki 2 millió forintos bírságot. A Versenytanács egyrészt a gazdasági versenyre kihatással levő jogsértésnek minősítette, hogy a reklámújságban hirdetett JVC DVD-lejátszóról azt állították, hogy "mindent lejátszik", annak ellenére, hogy a manapság már elterjedt DivX formátumú videofájlokat nem tudja kezelni

Emellett a Bravotech Kft. a Euronics szórólapjain a "Legjobb ár garanciája" a termék árára vonatkozó tájékoztatást közölt, amely szerint Euronics áruházakban vásárolhatók meg az általa értékesített termékek a "legjobb" felsőfokú jelzővel minősített áron. Az árgarancia szerinti árkiegyenlítéssel legfeljebb ugyanolyan alacsony ár érhető el, mint a versenytársé, de nem a legalacsonyabb, mert abból a piacon csak egy lehet. A Bravotech Kft. nem bizonyította azt, hogy a reklámújságjában szereplő valamennyi termék adott időszakban az adott országrészekben valóban a legolcsóbb.