Memóriakártyára rögzít az új videokamera

Vágólapra másolva!
A Panasonic újabb digitális videokamerával bővítette kínálatát: az SDR-S100-as típus a hagyományos típusoktól eltérően nem szalagra, hanem SD-memóriakártyára menti a felvételeket.
Vágólapra másolva!

Az új videokamera egy professzionális, három CCD-s képérzékelő-rendszerrel van felszerelve, amelynek köszönhetően rendkívül részletgazdag képeket tud rögzíteni. A három CCD-ről érkező R, G és B jeleket (piros, zöld, kék) a készülék egymástól elkülönítve dolgozza fel a zaj eltávolítása és a színfeldolgozás pontosságának növelése érdekében. A tízszeres optikai nagyításra képes Leica Dicomar objektívvel szerelt kamerában képstabilizátor is található, a mozgóképek pedig MPEG-2 formátumban kerülnek rögzítésre a mellékelt apró méretű, 2 gigabájtos memóriakártyára. A szalagmentes működésnek köszönhetően az S100-as mechanikailag is egyszerűbb felépítéssel rendelkezik a miniDV-szalagos típusoknál, így bekapcsolását követően másfél másodpercen belül készíthető vele felvétel.

A gyártó közlése szerint az S100-ashoz mellékelt USB-kábelen az adatokat negyedannyi idő alatt lehet a PC-re tölteni, mint egy miniDV-szalagra rögzítő modell esetében, és harmadannyi idő alatt, mint amennyit egy DVD-s videokamera igényel - ráadásul felvételkor sem szükséges a szalag üres részére csévélni a szalagos típusokkal ellentétben.

A Panasonic S100-assal 3,1 megapixel felbontású állóképek is készíthetők, s ebben az esetben is használható a beépített képstabilizátor. A készülék közvetlenül, PC közbeiktatása nélkül kapcsolható a PictBridge szabványt támogató nyomtatóhoz. A japán gyártó új kamerája októbertől lesz megvásárolható az Egyesült Államokban 1200 dollárért, azaz 240 ezer forintnak megfelelő összegért.