Konica Minolta: új fényképező nagy zoommal

Vágólapra másolva!
Ismét új típussal jelentkezik a Konica Minolta a nagyméretű zoommal szerelt kompakt gépek kategóriájában. Ahogy a terméksorozat korábbi dtagjai, a Z6 nevű kamera is megkapta a gyártó kézremegést kompenzáló, saját fejlesztésű AntiShake rendszerét.
Vágólapra másolva!

A napokban bejelentett Dimage Z6 nagyjából a Z5 6 megapixeles CCD-vel készített változata, tekintve a két típus között nincs számottevő különbség. Ez a készülék is megkapta a Konica Minolta kézremegést kompenzáló rendszerét, mely a CCD mozgatásával segíti az elégtelen fényviszonyok melletti fényképezést. Ez a segítség szükséges is, hiszen a 12-szeres zoom mellett szinte lehetetlen bemozdulás-mentes fotót készíteni állvány nélkül. A Z6-ot jó minőségű optikával szerelték fel, ennek köszönhetően erős torzításoktól mentes képek rögzíthetők vele. A fókuszálás sebességére nem lehet panasz, mivel a 0,2 másodperces művelet szinte észrevétlenül zajlik le, segítve a fontos pillanatok megörökítését.

Forrás: [origo]

Konica Minolta Dimage Z6


Ismerős lehet a felvételek követésére, visszanézésére szolgáló hátoldali 2 collos, 114-ezer pixel felbontású, illetve az apró LCD, illetve az azonos számú képpontot tartalmazó elektronikus kereső, melyek korábbi típusok örökségei. A gép tetején helyet kapott egy Konica Minolta villanók fogadására alkalmas vakupapucs is, valamint a videofelvétel ezen a gépen hanggal együtt kerül rögzítésre. A négy darab ceruzaelemről vagy akksiról üzemeltethető gépnek fontos tulajdonsága az alacsony energiafogyasztás, ami különösen hosszú üzemidőt garantál. A Z6 ára várhatóan a 100 ezer forint közelében fog mozogni, a boltok polcain pedig ősszel már egészen biztosan megjelenik.