Vágólapra másolva!
Több mint 26 millió darab támogató szöveges üzenet érkezett vasárnapig a Live 8 elnevezésű, monstre jótékonysági koncert szervezőihez. A Magyar Televízió által is közvetített, a világ tíz különböző pontján lezajlott esemény fellépői nem kaptak gázsit, s az afrikai nyomor megszüntetésére kívánták felhívni a figyelmet.
Vágólapra másolva!

A Live 8 elnevezés a Skóciában július 6-8-án tartandó G8 konferenciára utal, ahol a világ legtehetősebb államai találkoznak majd, és az időzítés sem véletlen. A koncertek szervezőinek bevallott célja, hogy a Make Poverty History (Tegyük történelemmé a szegénységet) nevű kampányt tovább népszerűsítsék, melynek keretében a fejlett államokra próbálnak nyomást gyakorolni, hogy elengedjék a harmadik világ tetemes adósságállományát.

A szervezők közlése szerint a hétvége során több mint 26,4 millió darab támogató-sms érkezett hozzájuk a világ minden tájáról, amely új világrekordnak tekinthető. A legutóbbi esemény, melyre rekordszámú sms-üzenetet küldtek be, az amerikai Megasztárnak számító American Idol című tévéműsor volt, melynek egyik döntőjének napján egy nap alatt 5,8 millió szavazatot küldtek be a nézők - számolt be a News.com. A Live 8 telefonszámára az előzetes adatok szerint nyugat-európai országokból érkezett a legtöbb sms, s a telefonszámra egészen július végéig lehet támogató üzeneteket küldeni.

Az összesen tíz különböző helyszínen - Londonban, Cornwallban, Versailles-ban, Ontarióban, Párizsban, Berlinben, Rómában, Moszkvában, Tokióban, Johannesburgban és Philadelphiában lezajlott koncertet az AOL.com a weben is közvetítette. Az internetszolgáltató statisztikái szerint az online adásra a hétvégén több mint 5 millió felhasználó volt kíváncsi, ami szintén rekordszámúnak tekinthető.