40 millió hitelkártya adatait lopták el

Vágólapra másolva!
 Minden idők legnagyobb hitelkártya-adatlopását követték el az Egyesült Államokban: illetéktelenek 40 millió kártya-tulajdonos adatait szerezték meg.
Vágólapra másolva!

Az eddigi ismeretek szerint az American Express, a Visa és a Mastercard ügyfeleit eddig viszonylag csekély mértékben károsították meg a hackerek. A Mastercard az eset kapcsán vasárnap azt közölte, hogy 14 millió amerikai ügyfelének csupán kicsiny hányada az ügyben érintett 68 ezer.

A Bloomberg gazdasági hírügynökség szerint az adatok lopása már tavaly kezdődött és több amerikai szövetségi hivatal foglalkozott vele már hosszabb ideje. Mivel az Egyesült Államokban a hitelkártya-tulajdonosoknak a kártyával való visszaélés esetén legfeljebb 50 dollárig kell állni a számlát, nem kizárt, hogy a legnagyobb kár a kiskereskedőket éri.

A The Washington Post című lap jelentése szerint a tettesek egy olyan cég rendszerébe hatoltak be, amely a hitelkártya-ügyleteket bonyolítja a fogyasztó, a kereskedelem és a hitelkártya-cégek között.
A hétvégénk felszólították az ügyfeleket, hogy az utóbbi hónapokra vonatkozó számláikat különösen alaposan ellenőrizzék.