Vágólapra másolva!
Új, kilencszeres, nagy zoom átfogású objektívvel szerelt fényképezőgépet mutatott be az egyetlen hazai digitális fényképezőgép-gyártó cég ImpressCam Ultra Zoom néven.
Vágólapra másolva!

A fényképező 5 megapixeles érzékelővel rendelkezik, melyre a tele állásban f3,4, széles látószög mellett pedig f2,8 fényerejű 8,8-szeres zoomoptika vetíti a képet. A hagyományos manuális és félautomata üzemmódok mellett 14-féle témamód is elérhető, melyek között megtalálhatók a gyakorta előforduló témákon kívül a speciálisabb élethelyzetekre szánt változatok. A kézi vezérlési lehetőség a záridőn és a blendén kívül kiterjed a fehéregyensúly és az érzékenység megadására is. A fotókon több effektus alkalmazható, amelyek tulajdonságait és a hatásukat befolyásoló paramétereket széles skálán lehet állítani, mindezt még a fényképezővel elvégezve.

Forrás: [origo]

ImpressCam Ultra Zoom



Az ImpressCam Ultra Zoomot beépített, szükség esetén felnyíló vakuval is ellátták, mely akár 1/1000 másodperces szinkronidővel is működik. Ennek során használható derítésre, vagy akár lassú szinkronnal. A felvételek komponálására dioptriakorrekcióval EVF-et, azaz elektronikus keresőt, vagy az 1,6 collos LCD-t lehet használni. A videorögzítési képesség a mostanra általánossá vált 30 kép/másodperces sebesség mellett 320x240 pixeles felbontású mozgóképet produkál.

A gép az elkészített felvételeket szükség esetén a hozzájuk fűzött hangjegyzetekkel együtt, belső 16 megabájtos memóriájába, vagy külön megvásárolható SD/MMC kártyára rögzíti. A fényképezőn lévő képeket a gyors USB 2.0-ás csatlakozón keresztül lehet számítógépre áttölteni. Az energiaellátásról 4 darab ceruzaelem, vagy ceruzaelem méretű NiMH akkumulátor gondoskodik. A gép pillanatnyi fogyasztói ára 65 ezer forint.