Kompakt dömping a Samsungnál

Vágólapra másolva!
A Samsung a napokban beleerősített, és jónéhány kompakt kategóriájú 5 megapixeles fényképezőt mutatott be a nagyközönségnek.
Vágólapra másolva!

Az első két gép az új Digimax L család első képviselői: az L50 és L55W. A fémházas L55W típus igen nagy, 2,8 collos kijelzőjével büszkélkedhet. Ötszörös optikája 2 centiméteres közelpontot enged makrózáskor, valamint a stabilizált, igen jó minőségű (604x480, 30fps) mozgóképfelvétel során rögzített anyag fájlméretét MPEG4 tömörítéssel csökkenti minimálisra. Az L50-es szintén hasonló eljárással rögzít videót, viszont 3-szoros optikai zoommal rendelkezik csak. Aprócska méretei ellenére ezen a gépen is nagy 230 ezer pixeles LCD található, mely 2,5 coll átlójú.

Forrás: [origo]
Samsung L50



A másik három fényképező szintén 5 megapixeles érzékelővel készül és az A sorozathoz tartozik, amely a Samsung kompakt kategóriájának legalsóbb szegmensét képezik. Ennek a gépcsaládnak a tagjaival a kezdő fotósok igényeit igyekeznek kielégíteni. Az A502-es fix objektíves típus 1,8 collos kijelzőjével nem éppen a legnagyobb képátlóval rendelkezik. Négy témamódja szintén kevéske a napjainkban megszokott kavalkádhoz képest, viszont egyszerűségével vonzó lehet azok számára, akiket zavarba ejt egy afféle üzemmód-dömping. Az állóképek készítése mellett ebből a gépből sem maradt ki a 640x480 pixel felbontású videó rögzítésének lehetősége.

A Digimax A55W és A50 elnevezésű fényképezők 5-szörös, illetve 3-szoros optikájukkal versengnek a kategória hasonló szolgáltatásokat kínáló gépeivel. Az automatikusan aktiválódó makró funkció az A55W esetében 2, az A50-nél pedig 5 centiméteres közelponttal szab határt. Érdekességnek bemutatott, de talán csak a kategóriában új keletű szolgáltatás a mindkét utóbbi típusban megtalálható beépített videószerkesztő. A képek megjelenítése, komponálása, visszajátszása a 2,5 collos LCD-n történhet, elmentésük pedig a belső 32 megabájtos memóriába lehetséges, vagy egy külön megvásárolható memóriakártyára. Mindkét fényképezőgép album funkciójának segítségével az elkészített képek könnyen rendszerezhetőek, kategorizálhatóak.

Forrás: [origo]
Samsung A50



A fenti Samsung Digimax fényképezők kezdő ára egyelőre ismeretlen, mint ahogy a megjelenésük dátuma is.