E-mail cím a maláj újszülötteknek

Vágólapra másolva!
Malajziában minden újszülött e-mail címet kap, hogy felnőttként már interneten intézhesse ügyeit. Korábban amerikában próbálkoztak hasonlóval, de a tengerentúli kezdeményezés csendesen kimúlt.
Vágólapra másolva!

Malajzia egyik szövetségi államában mostantól minden újszülött a születési bizonyítvánnyal együtt saját e-mail címet is kap. A gyerekek, amint megnőnek, minden korlátozás nélkül használhatják majd saját elektronikus postafiókjukat, ám addig is az e-mailezés joga a szülőket illet - olvasható a MIGnews orosz nyelvű hírportálon.

Az új szolgáltatást kínáló Perak szövetségi állam az elektronikus levelezés által szeretné rávezetni a számítástechnikában kevéssé jártas szülőket a komputer kínálta lehetőségekre. Távlatilag ugyanis Malajziában szeretnének teljesen áttérni az elektronikus kormányzásra, ami feltételezi a lakosság teljes körű számítógépes felkészítését.

Nem példa nélküli a maláj kezdeményezés: hasonló ötlettel rukkolt elő korábban ezelőtt egy amerikai kórház: a California államban található Sequoia kórházában minden újszülöttnek saját domainnevet regisztráltak a Namezero.com együttműködésével. A bébik ingyen kaptak domaint és egy e-mail címet is. A négy évvel ezelőtti kezdeményezés azonban vélhetően elhamvadt: a domain-bébiknek szentelt weboldal ugyanis ma már elérhetetlen.

MTI - [origo]

Árverésen dől el egy újszülött neve20001120arveresen.html