Egy évig is bírja a drót nélküli egér

Vágólapra másolva!
Új, laptopokkal való használatra szánt, vezeték nélküli egeret mutatott be a Logitech. A gyártó új perifériája beépített energiagazdálkodási funkciójáknak köszönhetően akár egy évig is használható ugyanazzal az elemmel.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]A Logitech V200-as típusjelzésű új, vezeték nélküli egere a 2,4 gigahertzes frekvencián keresztül kommunikál az USB portra csatlakoztatható vevőegységével, ami a gyártó szerint stabilabb kapcsolatot biztosít a 27 megahertzet használó megoldásoknál. A megoldás emellett lehetővé teszi azt is, hogy a felhasználó akár a számítógéptől 9 méter távolságban is használhassa a perifériát.

A vevőegység használaton kívül az egér aljára pattintható, s ekkor egér automatikusan ki is kapcsol, s megkönnyíti a periféria szállítását is. Az eszköz kompakt kivitelben készül, mivel a gyártó kifejezetten noteszgépekkel való használatra szánja, s két darab ceruzaelemről akár egy éven át üzemképes átlagos használat mellett. Az elemek töltöttségét az eszközön lévő fényjelzés mutatja, s ez hívja fel a figyelmet arra is, ha közeleg az elemcsere ideje. A Logitech új egere júniusban kerül piacra 40 euró körüli, azaz 10 ezer forint körüli áron.