XML-alapokon az Office új kiadása

Vágólapra másolva!
Az Office 12 irodai programcsomag következő verziója az iparágban szabványnak számító XML-technológiát fogja alapértelmezett fájlformátumként használni - jelentette be csütörtökön a Microsoft.
Vágólapra másolva!

A Microsoft Office Open XML Formats nevű új fájlformátum a várhatóan 2006 második felében piacra kerülő Microsoft Office Word, Excel és PowerPoint Office 12 verzióinak lesz az alapértelmezett fájlformátuma. Az új XML fájlformátummal kapcsolatos részleteket a Microsoft jövő heti konferenciáján ismerteti, itt szó lesz az adatok egyszerűbb összekapcsolhatóságáról, a továbbfejlesztett biztonságról, a javított hibatűrésről, és a fájlméretek csökkentésének lehetőségeiről - közölte a társaság.

Az XML a World Wide Web Consortium által kidolgozott, a HTML-hez hasonló, de annál szigorúbb szabályokkal rendelkező leírónyelv. Az XML-t elsősorban platformok közötti adatcserére alakították ki, de napjainkban már számos specifikus változata is létezik, például a web- és wapoldalak megjelenítésének szabályozására is.