Kagylóforma PC a nappaliba

Vágólapra másolva!
Az Intel meghökkentő külsejű, új generációs számítógépének prototípusát mutatta be. A divatos külsejű új masinát a gyártó kifejezetten nappalikba szánja.
Vágólapra másolva!
Forrás: [origo]
Az E-Shell és készítője

A Ryan McElhinney által tervezett, Home Entertainment Shell névre keresztelt PC-t kifejezetten nappalikba szánják. A kagylóformájú masinából jelenleg prototípus létezik, s a hófehér gép készítője szerint akár különálló bútorként is megállja a helyét a szobában. A konfiguráció belsejében egyébként egy 3,4 gigahertzes Pentium 4 processzor, fél gigabájt memória és 250 gigabájtos merevlemez lakozik. A futurisztikus számítógép képes tévécsatornák műsorát megjeleníteni és rögzíteni, de rádiót hallgatni, DVD-filmeket nézni vagy DVD-ket írni is lehet a géppel. Az E-shell újdonsága továbbá, hogy speciális (BTX) alaplapja, illetve a készülékház kialakítása révén a benne lévő komponensek hűtése is csendben üzemel.

Egy, az Intel által tavaly, a XXI. századról készített tanulmány kimutatta, hogy a britek 42 százaléka számára problémát jelent, hogy a hardvereszközök egyre zsúfoltabbá teszik a helyiségeket - hiszen átlagosan 5 távirányító kell az otthoni szórakozáshoz. Minden negyedik háztartásban több mint hét különálló technológiai eszköz található. Annak ellenére, hogy felismerték a multifunkciós szórakoztatóelektronikai eszközök előnyeit, a brit háztartások majdnem fele azt állította, hogy nem engednék, hogy tradicionális számítógép kerüljön a nappaliba, elsősorban a külső miatt.