"Vörös halál" kerül az új Windowsba

Vágólapra másolva!
Új operációs rendszerében sajátos módon küszöböli ki a felhasználók számára jól ismert "kék halál" jelenségét a Microsoft. A rendszer legsúlyosabb rendellenességeit ezentúl vörös színű képernyő jelzi.
Vágólapra másolva!

A Longhorn nevű, a Windows XP-t követő operációs rendszerben a kritikus rendszerhibát jelzik új módon: a mára megszokottá vált, sokak számára jól ismert kék képernyő ugyan továbbra is megjelenik a hibák után, ám a súlyosabb zavarokról, esetleg a rendszerösszeomlásról már vörös alapszínű figyelmeztető üzenet tájékoztat. A jelenségről Michael Kaplan, a Microsoft egyik munkatársa ír blogján, hozzátéve: ez a típusú hibaüzenet előreláthatóan igen ritkán, esetleg csak a rendszer beállításainak szándékos babrálása nyomán jelenik meg a felhasználók számára.

Forrás: [origo]
Az új, vörös hibaképernyő


A Microsoft tervei szerint a Longhorn végleges verziója idejében elkészül majd ahhoz, hogy a nagy PC-gyártók a 2006-os karácsonyi vásárlási szezonban már Longhorn-alapú konfigurációkkal jelenhessenek meg a boltokban. Bill Gates, a társaság elnöke április végén az operációs rendszer számos újítását demonstrálta, ám tájékoztatása szerint a rendszer további újdonságai csak a nyár folyamán vagy a későbbiekben megjelenő tesztverziókban öltenek majd testet.