Lengyelországban is elindult az eBay

Vágólapra másolva!
Lengyelországban nyitott piacteret az aukciós kereskedelemre szakosodott eBay. A vállalatnak ez az első kelet-európai online árverési oldala - de nem kizárt, hogy az utolsó is.
Vágólapra másolva!

A felhasználók közti aukciós adok-veszek lebonyolításában szerepet játszó, eBay Lengyelországban nyitott árverési oldalt. A világ 26 országában működtetett oldalak közül ez az első, amelyet volt szocialista országban nyitnak meg. Ugyanakkor a cég európai igazgatója szerint egyelőre nem tervezik, hogy a térség más államaiban is aukciós oldalt nyissanak. A vállalat már működtet árverési oldalakat többek közt Kínában, Mexikóban, Dél-Koreában, de a szomszédos Ausztriában is.

Mint az Isite című lap kiderítette: a lengyel aukciós piac legnagyobb szereplője - a most nyílt eBay riválisa -, az Allegro magyar érdekeltséggel is bír. Az eBay hagyományos terjeszkedési politikája szerint azokban az országokban, amelyekben új oldalt kíván nyitni, megvásárolja a legnagyobb aukciós oldalt. Ezzel szemben Lengyelországban önálló vállalkozásba kezdett, mivel az Allegro tulajdonosai jelenleg is perben-haragban állnak egymással - a vállalkozás amerikai és lengyel tulajdonosai vitatkoznak a tulajdonviszonyokon. Az Allegrónak már van magyar érdekeltsége: a Startlapot is üzemeltető Sanomával közösen birtokolt Teszvesz.