Az MTV-n mutatják be az új Xbox játékgépet

Vágólapra másolva!
A Microsoft bejelentette, hogy május közepén - egy héttel az E3 Expo kiállítás előtt - az MTV zenecsatornán, egy félórás műsor keretében fogja bemutatni következő generációs játékgépét.
Vágólapra másolva!

A jelenleg Xenon kódnéven ismert játékgép hivatalos bemutatójára az MTV Presents: The Next Generation Xbox Revealed (Az MTV bemutatja: A következő generációs Xbox felfedése) címet viselő műsorban kerül majd sor. A félórás műsor a fiatalok körében népszerű MTV amerikai csatornáján május 12-én, csütörtökön a világ többi részén pedig május 13-án kerül majd adásba, házigazdája pedig Elijah Wood amerikai színész lesz, aki többek közt A Gyűrűk Ura filmtrilógia egyik főszerepét is játszotta - jelentette be a Microsoft.

Bár a következő generációs Xbox játékgépről egyelőre nem sok információ vált nyilvánossá, iparági elemzők korábban azt jósolták, hogy a Microsoft a Los Angeles-i E3 Expo szakkiállításon mutatja majd be a csúcsminőségű grafikai megjelenítésre, s széles körű multimédiás funkciókra képes játékgépét csakúgy, mint két riválisa, a Sony és a Nintendo saját termékújdonságait. A most bejelentett húzással azonban a redmondi székhelyű szoftveróriás némi lépéselőnybe kerülhet versenytársaival szemben. Előzetes hírek szerint egyébként az E3 Expón a Sony a Microsoft előtt fogja megtartani saját sajtótájékoztatóját, melyen a PlayStation 3 nevű következő generációs játékkonzolt fogja bemutatni.A három játékgépgyártó közül várhatóan elsőként a Microsoft jelenik majd meg a piacon következő generációs videojátékával, az új Xbox ugyanis tervei szerint még az idei év végén piacra kerül, míg riválisai csak 2006 elején kerülnek a boltokba.