Piacon vizsgálódtak a hazai jogvédők

Vágólapra másolva!
Az érdi használtcikkpiacon hajtott végre akciót a rendőrség múlt hét szombaton. Az eljárás során öt, CD-ket, DVD-ket és audiókazettákat terjesztő személyt állítottak elő, és közel 3 ezer hang- és adathordozót foglaltak le.
Vágólapra másolva!

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a múlt héten újabb akciót hajtottak végre öt személy ellen, akik az érdi használtcikk piacon illegálisan árultak filmeket és szoftvereket. A rendőrség szerzői jogok megsértése bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt folytat büntető eljárást ellenük. Az akcióban közreműködött az audiovizuális művek szerzői jogvédelmére alakult közhasznú alapítvány - az ASVA - több szakértője, akiknek munkája nagyban hozzájárult az intézkedés eredményességéhez.

Az akció során öt személyt értek tetten, akiktől az általuk árusított hamis DVD és CD lemezeket, valamint audio kazettákat foglaltak le. DVD-ből 1600 darabot, CD-ből 840 darabot, audio kazettából 400 darabot. A gyanúsítottak lakásán lefolytatott házkutatások szintén eredményesek voltak, mivel további bizonyítékok, több számítógép, DVD-író és CD-író került elő. Azt még vizsgálják, hogy a gyanúsítottak cselekményükkel hány sértettnek mekkora vagyoni hátrányt okoztak.