Hordozható lejátszókkal támad a Samsung

Vágólapra másolva!
Hat új, videolejátszásra, fotók megjelenítésére és játékok futtatására is alkalmas modellel frissíti hordozható zenelejátszóinak körét a Samsung. A koreai óriáscég új termékeivel egy viszonylag új, gyorsan fejlődő piacon erősítene.
Vágólapra másolva!

A hat új MP3-lejatszó között egyszerű flashmemóriás és 30 gigabájtos merevlemezzel szerelt modell is található. Az új típusok a zenék lejátszásának lehetősége mellett egyéb funkciókat - például videofájlok kezelése, beépített játékok, színes kijelző - is tartalmaznak. Az új eszközök a Samsung csütörtöki bejelentése szerint az idei év első felében lesznek hozzáférhetőek. Szándéka szerint a társaság az eredetileg tipikusan audiofájlok felismerésére alkalmas hordozható zenelejátszokat a konvergencia jegyében multimédiás - zenék, videók, fotók es futtatható fájlok kezelésére is használható - eszközökké fejlesztené - áll a gyártó közleményében.

A szórakoztatóelektronikai piac számos területén mozgó társaság ezzel a hordozható digitális eszközök gyorsan fejlődő piacán kíván deklaráltan erősíteni. Az MP3-lejátszók piacát az Apple iPodja futtatta fel az elmúlt időszakban, s ezzel párhuzamosan számos gyártó ismerte fel az ebben rejlő lehetőségeket. Érdekesség, hogy egy felmérés szerint az MP3-lejátszók piaci szegmense 2004-ben egy év alatt megduplázódott, és az idei évben is több mint 50 százalékos növekedés prognosztizálható. A Samsung a tavalyi évben 1,7 millió ilyen jellegű eszközt értékesített, s ezt a számot szándéka szerint a cég idén megháromszorozná.