Kamerát épített a Sony új zenelejátszójába

Vágólapra másolva!
Újabb hibrid készülék jelent meg a szórakoztatóelektronikai eszközök piacán: legújabb MiniDisc lejátszójába a Sony 1,3 megapixeles digitális fényképezőt épített.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]Az MZ-DH10P típusjelű készüléket elsősorban zenelejátszásra tervezték, ennek megfelelően a fényképezőgép funkciói kissé kezdetlegesek. A burkolaton található 1,5 collos kijelző alkalmas az 1,3 megapixeles képek komponálására, de lejátszó üzemmódban az aktuálisan hallgatott zeneszámok adatait is megjeleníti.

A felvételek kétféle méretben készülhetnek: 1280x960 és 640x480 felbontásban. A gép egy fix gyújtótávolságú - kisfilmes rendszerben 36mm-es - optikát kapott, melyet egy 4-szeres digitális zoom egészít ki. A fényképező működése teljesen automatikus, hagyományos manuális beállításokra nincs lehetőség. Az elkészült felvételeket és zenefájlokat (ATRAC3, MP3, WMA, WAV) 1 gigabájtos Hi-MD adattárolón rögzíti az új MiniDisc, valamint USB porton csatlakozó dokkoló egység segítségével tölthetőek át számítógépre. A Sony MZ-DH10P fényképezős zenelejátszójának megjelenése májusban várható 500 dollár (90 ezer Ft) körüli áron.