Japán kormányzati honlapokat törtek fel

Vágólapra másolva!
Két kormányzati weboldalt is feltörtek a héten ismeretlek Japánban. A helyi kormányzat tájékoztatása szerint a hackerek tevékenysége nyomán a honlapok ideiglenesen elérhetetlenné váltak a látogatók számára.
Vágólapra másolva!

Az internetes támadásoknak a japán miniszterelnöki hivatal, illetve a kormány webhelye esett áldozatul - értesült az Associated Press. A japán kormányzat tájékoztatása szerint a honlapok ellen intézett támadást három hullámban vitték véghez kedden és szerdán.

A hackereknek végül sikerült túlterhelniük a kormányzati weboldalakat, az azokat kiszolgáló szerverek ugyanis nem tudtak megbirkózni a szokatlanul nagy hálózati forgalommal, így az oldalak ideiglenesen elérhetetlenné váltak a látogatók számára. Mivel azonban a támadóknak nem sikerült maradandó kárt okozniuk a hálózati kiszolgálókban, azok a támadás lezárultát követően rögtön működésbe álltak. A helyi hatóságok nyomozást indítottak az internetes támadás kapcsán, ám egyelőre még azt sem tudják, hogy a hálózati lekérések rohama az országon belülről vagy külföldről érkezett.