Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Egy friss felmérés szerint a brit internethasználók töltik le a legtöbb tévéműsort illegálisan a világhálóról. A felhasználók körében a kontinensen csak késéssel vetített amerikai sorozatok új epizódjai a legnépszerűbbek.
Vágólapra másolva!

Az internethasználat-monitorozással foglalkozó Envisional cég tanulmányából kiderül, a brit internetezők a legnagyobb fogyasztói a tévéműsorok világhálón elérhető kalózkópiáinak. A tengerentúlon vetített sorozatok vadonatúj epizódjainak digitalizált példányai általában már néhány órával vetítésüket követően letölthetők az internetről.

A széles sávú internetelérések, valamint a BitTorrent és egyéb letöltőszolgáltatások nagymértékű elterjedésének köszönhetően a tévéműsorok illegális letöltésének aránya a brit felhasználók körében a tavalyi év során 150 százalékkal bővült. Világszerte a felhasználók közül a legtöbben a 24 című tévésorozat epizódjait vadászták le az internetről az utóbbi egy évben, a sorozat egy-egy részét átlagosan 50-100 ezren töltöttek le számítógépeikre. Szintén rendkívül népszerűnek bizonyult a Desperate Housewives című sorozat is, ennek epizódjai átlagosan 40-60 ezer darab letöltést generáltak - olvasható a tanulmányban.

A felmérés készítőinek becslései szerint a brit felhasználók körülbelül a szerzői jogot sértő letöltések 18 százalékáért felelősek, de az ausztrál internetezők közül is sokan szerzik be a világhálóról kedvenc sorozataik részeit. A tévéműsorok interneten való ingyenes letöltésének a tévécsatornák és a kábeltelevíziós szolgáltatók mellett a hirdetők látják kárát, mivel az online terjesztett kópiák nem tartalmaznak reklámokat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről