Számítási kapacitást árulnak a netes tőzsdén

Vágólapra másolva!
A Sun Microsystems Inc. és az Archipelago Holdings bejelentette, hogy a két cég közösen valósítja meg a világ első internetes processzoridő-tőzsdéjét.
Vágólapra másolva!

A technológiai és a tőzsdei vállalat olyan új elektronikus kereskedési környezetet hoz létre, amelyben az ügyfelek ajánlatokat tehetnek processzoridő vásárlására. Mivel a vállalatok a világ bármely pontjáról dinamikusan kereskedhetnek a processzoridővel, minden eddiginél rugalmasabban tervezhetik meg a számítógépes feldolgozási teljesítmény beszerzését és használatát.

A Sun Grid számítóhálózat és az Archipelago ügyletközvetítő technológiája révén a vállalatok pillanatnyi igényeik szerint korlátlan számú processzort, továbbá megbízható, egyszerűen használható, nagy teljesítőképességű és sokoldalú technológiát vehetnek igénybe.

A Sun többek közt a világhálót működtető hardverek, szoftverek és szolgáltatások vezető szállítója. A cég több mint 170 országban van jelen. Az Archipelago Holdings üzemelteti az Archipelago Exchange (ArcaEx) tőzsdét, az Egyesült Államok első nyílt és teljesen elektronikus tőzsdéjét. A Sun az elmúlt hetekben bejelentette, hogy tudományos szimulációkra használható számítóhálózatát új konstrukcióban teszi elérhetővé ügyfelei számára: 1 órányi processzoridő a szolgáltatás keretében 1 dolláros óradíj ellenében érhető el.

MTI-[origo]