Újabb Optio gépeket jelentett be a Pentax

Vágólapra másolva!
A Pentax Optio sorozata újabb ultrakompakt digitális fényképezőgépekkel bővült. Az Optio 50 tervezésénél a jó ár-érték arány, míg az S5n kialakításánál az exkluzív megjelenés és a minél egyszerűbb, ergonómikusabb felépítés volt a fő szempont.
Vágólapra másolva!

Az Optio 50 egy kisméretű és könnyű digitális kamera, amely leginkább kezdő fotósok érdeklődését keltheti fel, bár jó választás lehet annak is, aki alacsony árú gépek között keresgél. A fényképező CCD-jének felbontása 5 megapixel, az általa rögzített képek a 12 megabájtos belső memóriába, vagy SecureDigital, illetve MMC memóriakártyára menthetők. A komponáláshoz optikai kereső áll rendelkezésre, de erre a célra az 1,8 collos TFT LCD kijelző is használható. Az Optio 50 felhasználóbarát kezelésére jellemző, hogy az ún. Simple üzemmódban a főtárcsán felsorakozott témamódok listáját tovább bővítve, még több témára találunk beállítási sémákat. Az új típust két darab AA ceruzaelem, vagy ugyanilyen méretű akkumulátorról lehet működtetni.

Forrás: [origo]
Pentax Optio 50



A legkisebb fényképezők táborához tartozik az új Optio S5n modell, amely az Optio S5i, illetve S4 termékvonal továbbfejlesztett változata. Valójában a fényképek minőségét befolyásoló fontos tényezők közül nem sok minden változott az elődökhöz képest. Egy fontos újítás, hogy az S5n modellel nagyobb felbontású, MPEG4 tömörítésű mozgóképeket is rögzíteni lehet, amelyet a fényképező AVI formátumban tárol. A gép LCD kijelzője 2 collosra nőtt, ezzel egyidőben azonban eltűnt az optikai kereső a hátlapról. A fentieken túl a külső megjelenés lett talán kicsit elegánsabb, valamint néhány új funkció is használható S5n-en, például az AF segédfény és a nagysebességű USB 2.0 adatátviteli lehetőség. Az Optio S5i az elődökhöz hasonlóan 5 megapixeles felvételek készítésére képes, jó minőségű, 3-szoros zoomobjektívvel szerelik fel, illetve némi manuális beállítási lehetőséget kínál.

Forrás: [origo]
Pentax Optio S5n



A Pentax meglepetésként új köntösbe öltöztette alsó kategóriás digitális tükörreflexes fényképezőgépét, az *istDs modellt is. A meglepő és szokatlan külsőt a dizájnerek a váz néhány fekete burkolati elemének ezüstszínűre cserélésével érték el, ezen kívül a gép semmilyen technikai paramétere nem változott.