Tovább késhet a mobil Playstation

Vágólapra másolva!
A hordozható Playstation márciusra tervezett európai premiérjet későbbi időpontra halasztja a Sony. Eredeti tervei szerint a cég eredetileg már karácsony előtt bemutatta volna a PSP-t az európai vásárlóknak.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]Előreláthatóan csúszni fog a Sony PSP (Playstation Portable) játékkonzol március végére időzített európai bemutatója - adta hírül a Reuters a gyártón belüli forrásra hivatkozva. A zsebben hordozható játékgép először tavaly karácsony előtt került piacra Japánban, a gyártó eredeti tervei szerint az európai premierre is ekkor került volna sor. A bemutatót akkor gyártási nehézségek miatt kénytelen volt elhalasztani a Sony, a mostani csúszás szerint ezek a gondok azota sem oldódtak meg. A hírügynökség beszámolója szerint a Sony március 31-ig 3 millió darab PSP-t szállít majd a boltokba. A tervek szerint a Japán, az Egyesült Államok-beli és az európai piacon egyenlő arányban - még ha nem is egy időben - kerül elosztásra ez a mennyiség.

A Sony PSP játékgép a tévéhez csatlakoztatható konzolokkal összemérhetően grafikájú, háromdimenziós játékok futtatására alkalmas, amelyeket speciális, Universal Media Disc (UMD) lemezeken lehet megvásárolni hozzá. A zsebgép további extrája, hogy zene- és videolejátszásra, valamint fotók megjelenítésére is alkalmas, s vezeték nélküli kapcsolaton keresztül online játéklehetőséget is kínál.