Alapfunkciók a Sony kompakt kamerájában

Vágólapra másolva!
Hatalmas LCD-vel szerelte fel a Sony W1-es miniatűr digitális fényképezőjének utódját, a W5-öst. Az új típus szintén alapfunkciókat kínál, s egyszerű kezelhetőségével fog hódítani.
Vágólapra másolva!

Elődjéhez képest a felépítését és megjelenését tekintve a W5 alig változott, külsejében ugyanaz a hagyományos téglatestforma köszön vissza, ami a W1 és a V1 típusok bemutatásakor jelent meg a Sony kínálatában. Az új gép objektív minőségi, Carl Zeiss gyártmányú, 3-szoros optikai zoommal bír, s 5 megapixeles érzékelőre vetíti a képet. Komponálásra jó használható a 2,5 collos, a hátoldal 80%-át beborító LCD, de a bal felső sarokba beépített optikai kereső is. A működési sebességre nem lehet panasz, hiszen mind a feléledés ideje, mind pedig a fókuszálás gyorsan megy végbe.

Forrás: [origo]



Érdekesség, hogy a W5 a kategóriatársaitól eltérő módon a számtalan automata funkció mellett rendelkezik manuális beállítási lehetőséggel is, ahol például megadhatók a blende és a záridő értékek - bár meglehetősen szűk határok között. A W5 videórögzítő funkciója igen jó minőségű felvételt produkál, hasonlóan a Sony többi digitális fényképezőjéhez, bár az ezekkel készített felvételek igen sok helyet foglalnak a memóriakártya kapacitásából. A DSC-W5 fényképező 32 megabájt belső memóriával is, melyet természetesen MemoryStick, vagy MemoryStick Pro kártyával tovább lehet bővíteni. Az energiát 2 darab ceruza akkumulátor szolgáltatja, amelyeket bármikor helyettesíthetünk egyszerű ceruzaelemekkel.